Prezentace knihy ´SETKÁNÍ S DOMINIKEM KARDINÁLEM DUKOU OP´v Italském kulturním institutu

03.04.2014 00:00

V Italském kulturním institutu se 3.dubna 2014 konalo slavnostní setkání s J.E. Dominikem kardinálem Dukou OP u příležitosti slavnostního představení knihy ´SETKÁNÍ S DOMINIKEM KARDINÁLEM DUKOU OP´  autorů Pavla Veselého a Renáty Luckové 

                                                          

 

Setkání se zúčastnil samotný J.E. kardinál Dominik Duka a mnoho významných osobností jako např. Italský velvyslanec J.E. p. Pasquale D´AVINO, p.Přemysl Sobotka (místopředseda Senátu ČR), J.E.Giuseppe Leanza (apoštolský nuncius), p.Andreas Kaulfuss (generální ředitel Euromedia Group), p.Leoš Heger (býv.ministr zdravotnictví), paní Helena Langšádlová (TOP09), p.Joel Ruml (farář Českobratrské církve), hudebník p.Václav Hybš s chotí, režisér a scénárista Radan Dolejš, režisér Jiří Menzel, paní Marie Kousalíková (starostka MČ Praha 6), paní Marie Kubíková, paní Milena Kozumplíková (býv.starostka MČ Praha 3) a mnoho dalších. 

Slavnostní událost doprovodila světoznámá harfenistka Zbyňka Šolcová, která zahrála skladbu Vltava od Bedřicha Smetany a 3 skladby od italských anonymů. Na závěr programu zazpívala mezzosopranistka Virginie Walterová v doprovodu klávesisty Jindřicha Koníře Biblickou píseň č. 9 od Antonína Dvořáka a píseň AVE MARIA, na jejíž text složil hudbu Jindřich Koníř a kterou věnoval speciálně jako dárek pro otce kardinála. Oba jsou nositeli Světové ceny Antonína Dvořáka. 

 

"Jedná se o knihu o člověku, který patří k nejvýznamnějším osobnostem naší společnosti", řekla o knize šéfredaktora kulturní a hospodářské revue Fragmenty.

 

Autoři knihy Renáta Lucková a Pavel Veselý děkují všem, kteří se na knize podíleli:

" Chtěli bychom poděkovat všem, kteří do knihy přispěli svými rozhovory, znaky, fotografům i vydavatelství Euromedia Group za skvělou spolupráci. Chtěli bychom také poděkovat otci kardinálovi a jeho blízkým spolupracovníkům Arcibiskupství pražského, především sestře Dominice J. Bohušové za její cenné rady a pomoc."


Zároveň náš velký dík patří i J.E.Pasquale D´Avino (Italskému velvyslanci) a Dr. Giovanni Sciolovi (řediteli Italského kulturního institutu) za převzetí záštity a možnost pořádat ve spolupráci s nimi tuto prezentaci knihy právě v Italském kulturním institutu."

Také bychom chtěli poděkovat firmě CityTaxi, která se postarala o přepravu paní Virginie Walterové a pana Jindřicha Koníře i s klávesy.

 

Více se můžete podívat na:

https://www.youtube.com/watch?v=uEC37x-RS9k