KŘIŽOVATKY ŽIVOTA - výstava Portheimka Galerie D, 4.2.-27.3.2020

05.02.2020 00:00

V krásných prostorách vily Portheimka Galerie D v Praze 5 na Smíchově je otevřena unikátní výstava fotografií s názvem ´Křižovatky života´ fotografky a novinářky Renáty Luckové, doplněné texty a povídkami novináře a spisovatele Pavla Veselého.  

„Ústřední téma výstavy "Křižovatky života" je, že každý z nás se během svého života několikrát ocitl na křižovatce - své Křižovatce života“, říká autorka fotografií Renáta Lucková. „Při tom se ocitáme na určitém místě, v určitém okamžiku a potkáváme různé lidi, kteří nás nějakým způsobem ovlivnili. Stojíme-li na své křižovatce života, je jen na našem rozhodnutí, jakou cestu zvolíme dál. A ne vždy ta hlavní musí být ta správná“, dodává ještě Renáta Lucková.

Výstava má svůj filozofický podtext, má přivést člověka k zamyšlení o svém životě i ve vztahu k ostatním lidem, o smyslu života vůbec. I o tom, že i v těžkých časech můžeme nalézt něco či potkat někoho, kdo nebo co pro nás bude inspirací a pro koho nebo pro co stojí za to žít.

„Fotografie jsou tématicky propojené s reportážní fotografií a zájmy Renáty o cestování a přírodu, doplněné mými texty, povídkami a komentáři“ dodává k tomu Pavel Veselý.

Oba autoři se v minulosti ocitli na takových křižovatkách, kdy jim šlo opravdu o život. Jednak po autonehodě a ochrnuté noze u Renáty Luckové, tak i onkologického onemocnění u Pavla Veselého. Oba se shodují na tom, že na takových křižovatkách si uvědomili pravou podstatu života a jak důležité je ve správnou dobu najít toho správného člověka ve správnou dobu v kritické situaci života.  „Vážíme si od té doby ještě více života, každého dne a především krásného a pevného vztahu. Bez toho, abychom spolu soupeřili, ale ve vzájemné úctě a respektu jeden k druhému“, souhlasně k tomu doplňují oba autoři, kteří jsou zároveň partnery v životě.  

Záštitu nad výstavou Křižovatky života převzali Městská část Praha 5, Kulturní komise ČR a Kulturně-hospodářská revue Fragmenty. Hlavním partnerem výstavy je CeWe Color a.s.. Autoři děkují také partnerům mezinárodnímu hudebnímu festivalu Tóny nad městy, Pizzeria Ristorante Corleone, GARNO s.r.o., Pivní lázně Andělská lázeň, InfoDnes.cz – Sdružení regionálních portálů.

Výstava se koná od 5.února do 8.března 2020 ve vile Portheimka Galerie D, Štefánikova 68/12, Praha 5 – Smíchov. Otevřeno od úterý do neděle od 13 do 18h., v pondělí zavřeno. Vstup zdarma.

Něco o autorech :

Renáta Lucková i Pavel Veselý se věnují kompletnímu zastupování firem v oblasti public relations a marketingu a social media marketingu a správě sociálních sítí klientům. Věnujeme se také reportážní fotografii, eventům a networkingu.

V roce 2013 například zastupovali v oblasti kompletní public relations pro Českou republika a svět švýcarskou firmu, která v Praze pořádala čtyřdenní mezinárodní konferenci lídrů z celého světa.

O rok později Pavel s Renátou také pořádali uvedení jejich knihy Setkání s Dominikem kardinálem Dukou OP v  Italském kulturním centru v Praze pro 150 hostů z řad diplomatů, politiků a osobností kulturního a společenského života.

V létě 2016 jsme zajišťovali mediální publicitu a reportáže slavnostní události celé poutě Zvony na Karlov – poutě tří nových zvonů z Roudnice nad Labem, okolo Řípu do Levého Hradce u Roztok u Prahy, nalodění zvonů na Vltavu a převoz lodí pod Vyšehrad, naložení na nákladní automobil a převoz do kostela v Praze - Karlově – kostel Nanebevzetí Panny Marie a sv.Karla Boromejského. Poté i slavnostní svěcení zvonů na podzim 2016 kardinálem Dominikem Dukou OP.

Oba jsou i moderátory. Společně také vedli a publikovali rozhovory s různými významnými lidmi - politiky, diplomaty, herci a zpěváky v různých médiích. 

Naše společné výstavy - viz:

repacompany.webnode.cz/nas-tym/